Uitpakken met Kerst

blog

Er is eind 2015 door diverse partijen onderzoek verricht naar het geven en ontvangen van ‘Kerstpakketten’. Zowel aan werkgevers als werknemers is gevraagd naar hun verwachtingen, meningen en uitgaven. Ik belicht in deze blog een aantal opvallende zaken uit de onderzoeken van De Zaak (onder werknemers MKB) en van Promz (onder werkgevers).

 

Aantallen
Zeker 77% van de ondervraagde medewerkers geeft aan een kerstcadeau van de baas te verwachten. De meesten zien het kerstgeschenk als blijk van waardering.
Meer dan 50% van de bedrijven geeft aan ook daadwerkelijk een kerstpakket te hebben verstrekt aan het personeel.

De waarde van het pakket
De meerderheid van de werknemers-respondenten is van mening dat een cadeau niet persé duur moet zijn: 46 procent vindt de waarde niet belangrijk en 15 procent verwacht iets ter waarde van minimaal 30 euro; 22 procent verwacht dat het kerstgeschenk duurder is dan 50 euro.
Uit onderzoek onder werkgevers blijkt dat de gemiddelde waarde van een kerstpakket in 2015 €42,80 was.

 

360112

Traditioneel is (nog steeds) populair
Maar wat willen werknemers dan graag krijgen? Het traditionele kerstpakket is nog altijd het populairst. De helft krijgt dat het liefst. In de Top 3 staan ook de cadeaubon (44%) en een geldbedrag (23%).
Ook de gevers kiezen in het merendeel van de gevallen voor een ‘vaste’ inhoud. Er was in 2015 een sterke stijging te zien van pakketten met deels vaste inhoud en deels een cadeaubon.

 

 

 

Blij met kerstcadeau
De Nederlandse bazen slaan de plank niet vaak mis. Maar liefst 80 procent van de respondenten was blij met het kerstcadeau dat zij het jaar daarvoor gekregen hebben.

 

• Bronnen: Promz Opdachtgevers Onderzoek 2015 & De Zaak onderzoek 2015 onder MKB werknemers

 

twanverhoevenGeplaatst door Twan Verhoeven op 7 oktober 2016,
Eigenaar van Aditio-Gifts

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog, ik kom graag met je in contact.

Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Lees meer over onze cookies ›